10 haftalık gebelikte nelere dikkat edilmeli?
10 haftalık gebelikte nelere dikkat edilmeli?
10 haftalık gebelikte annede neler olur?, Anne adayında bu dönemdi fiziksel değişimler çok belli değildir.
Rahim büyümeye başlar. ...
Annede hafif bir ödem oluşabilir.
Yüzde hafif lekelenmeler olabilir.
Halsizlik yaşanabilir.
Uykuya meyil artar.
Yorgunluk bu dönemdi sık görülebilir.
10 haftalık gebelikte annede neler olur?
10 haftalık gebelikte annede neler olur?,
Hafta boyunca sıkça idrara çıkma hali devam eder. Kabızlık bu durumu izleyebilir. Ayrıca daha önce deneyimlediğiniz gibi vajinal akıntı da 10. hafta hamilelik belirtileri arasındadır. Daha önce yaşadığınız sabah mide bulantısı bu hafta biraz azalabilir. 10 haftalık gebelikte nasıl yatmalı?
10 haftalık gebelikte nasıl yatmalı?,
Gebelikte özellikle sol yana doğru yatış pozisyonu önerilir. Bunun nedeni vücudumuzun ortasında özellikle sağ tarafından geçen en büyük ana toplardamar (Vena Cava İnferior) geçmektedir. 10 haftada karın büyür mü?
10 haftada karın büyür mü?,
Fakat bu haftaya kadar büyümesi daha yavaş olan bebekte, 10. hafta itibariyle çok hızlı bir şekilde boy ve kilo artışı başlar. Bu nedenle bu hafta itibariyle yavaş yavaş anne karnı dışarı doğru çıkmaya başlayacaktır. 10. hafta itibariyle anne adaylarının yaklaşık 1 veya 1,5 kilo almış olması beklenir. 10 haftalık gebelik neye benzer?
10 haftalık gebelik neye benzer?,
Bebeğimiz 3,5 cm boyutunda, 8 gr ağırlığında olup kuru erik boyutuna gelir. Fetal dönemde organlar ve vücut hızlıca büyür ve olgunlaşır. Cilt hala yarı şeffaf görünümde ince kol ve bacaklar kıvrılabilir ve parmaklar belirgin olarak görülür. Çene kemiklerinde süt dişleri oluşur. 10 haftada cinsiyet belli olur mu?
10 haftada cinsiyet belli olur mu?,
Koryonik villus'lar, bebeğin gelişimi esnasında oluşan plasenta hücrelerine ait özel dokulardan biridir. Özellikle gebeliğin 10-12. haftalarında, bebeğe ait cinsel organların yeni gelişmeye başladığı dönemde, koryonik villus'lardan alınan doku örneklerinin genetik incelemesi yoluyla bebeğin cinsiyeti belirlenebilir. 10 hafta kaç aydır?
10 hafta kaç aydır?,
10 haftalık bebek kaç aylıktır? sorusunun cevabı hamilelik hesaplamasına göre 3. aylık gebelik demektir. Hamilelik hesabı anne adayları ve halk arasında ay hesabı üzerinden yapılsa da doktorlar hamilelik hesabının ay ile değil, hafta ile yapılmasını tavsiye eder. Gebelikte hangi hareketler tehlikeli?
Gebelikte hangi hareketler tehlikeli?,
10 hafta hamilelikte bebeğin hareketleri hissedilemez. Anne adayının çok dikkat etmesi durumunda hissettiği bağırsak hareketleridir. Annenin ilk bebeğiyle bebek hareketleri 19. Hamilelik haftasında ikinci bebeği ise bebek hareketleri 17. Hamilelik haftasından sonra hissedilebilir. 10 haftada bebek hissedilir mi?
10 haftada bebek hissedilir mi?,
İlk 3 ay tempolu yürüyüşler ve pilates
Hamileliğin ilk 3 ayında, hafif tempolu yürüyüşlerle egzersizlere başlanabilir. Omurgayı güçlendirecek sırt egzersizleri düzenli olarak yapılabilir. Hamilelik yogası ve pilatesi de hamileliğin ilk haftalarından itibaren önerilmektedir. 2 aylık hamilelikte yürüyüş yapılır mı?
2 aylık hamilelikte yürüyüş yapılır mı?,
Kız bebekte görülen belirtiler ise; tuzlu ya da ekşi besinleri aşerme, karnın oval olması, sağ memenin sol memeden küçük olması, saçların daha cansız ve mat olması, bebek kalp atım hızının 140'ın üzerinde olmasıdır. Kız bebek belirtileri nelerdir?
Kız bebek belirtileri nelerdir?,
Bebeğin beyni, karaciğeri, bağırsakları, böbrekleri ve diğer hayati organları vücuttaki son şeklini bu dönemde alır. Midede sindirime yardımcı olacak asitler üretilmeye başlar, böbrekler bol miktarda idrar üretir. Eğer bebeğinizin cinsiyeti erkek ise testosteron hormonu salgısı da yapılır. 10 haftalık bebeğin hangi organları oluşur?
10 haftalık bebeğin hangi organları oluşur?,
6. haftadan itibaren büyüyen rahim idrar torbasına baskı yapmaya başlar ve anne adayı gün içinde ve gece uykusundan uyanarak sık sık idrara gitme ihtiyacı duyabilir. Hamilelikte sık idrara çıkma kaçıncı haftada başlar?
Hamilelikte sık idrara çıkma kaçıncı haftada başlar?,
Haftasında Bebek Gelişimi. Şimdi başı daha yuvarlak ve dik, kulaklarının dış kısmı tamamen gelişmiştir ve bacakları iyi şekillenmiştir. Göz kapakları kapanmış ve yaklaşık 27 haftalık hamileliğe kadar bu şekilde kalacak.